تاریخچه کارخانه قند خوی

شرکت سهامی عام شهد (کارخانه قند خوی) در سال 1345 توسط بخش خصوصی با هدف احداث کارخانه تولید شکر از چغندرقند مجوز احداث گرفته و در سال 1347 به بهره­برداری رسیده است.

ظرفیت اسمی آن در سال احداث 1500 تن چغندر در روز بوده و در حال حاضر با 4500 تن چغندر مشغول فعالیت می¬باشد.

دستگاه­ها و تجهیزات کارخانه قند خوی در طول بهره­برداری سال­های گذشته از نظر فنی بروز شده و در حال حاضر از تکنولوژی برتر برای تولید شکر استفاده می­گردد و طرح­های توسعه کارخانه در حال اجرا می­باشد؛ که با تکمیل آن­ها ظرفیت کارخانه قند خوی افزایش خواهد یافت.

اطلاعات کارخانه قند خوی

تاریخ ثبت شرکت

1345/0/1/01 با نام تجاری: سهامی عام شهد - کارخانه‌ قند خوی‌

نام ثبتی

سهامی عام شهد - کارخانه‌ قند خوی‌

گروه صنعتی

محصولات غذایی و آشامیدنی

بیش از 1000 کارمند

خانواده ما روز به روز درحال افزایش است

زمینه فعالیت

چغندر قند به شکر

نوع فعالیت

تولید شکر سفید

مدیرعامل

جبار علی زارع ممقانی

ریاست کارخانه

شهاب کمالی

مدیر بازرگانی

توحید دادعلی

مدیر مالی

جبرئیل هاشم بگلو

درباره شرکت سهامی عام شهد (کارخانه قند خوی)

شرکت سهامی عام شهد در سال 1345 توسط بخش خصوصی با هدف احداث کارخانه تولید شکر از چغندر با ظرفیت 1500 تن چغندر در روز تاسیس و تحت شماره 10855 در تهران به ثبت رسیده و در سال 1347 اولین بهره­ برداری کارخانه انجام گرفت. در راستای تکمیل فعالیت خود در سال 1356 اقدام به تاسیس کارخانه محصولات بیسکوئیت، آبنبات، کارامل و تافی نمود که در سال 1357 مورد بهره­ برداری قرار گرفت. کارخانه قند خوی بزرگترین واحد صنایع تبدیلی به صورت سهامی عام در بخش کشاورزی در شمال آذربایجان غربی بوده و در حال حاضر با ظرفیت اسمی 3500 تن و به صورت عملی 4500 تن چغندر در روز به طور تقریبی با 470 نفر کارگر تمام وقت و کارگر فصلی به فعالیت اقتصادی و تولیدی ادامه داده و در فصل بهره ­برداری سال 1402 بیش از 41000 تن شکر سفید تولید و روانه بازار نموده است.

مواد مصرفی کارخانه، چغندرقند و شکر خام بوده و مواد تولیدی آن شکر سفید، تفاله تر و خشک و ملاس می­باشد.

بخش­های مختلف واحد فنی کارخانه قند خوی شامل قسمت­های برق، مکانیک، اتوماسیون، نیروگاه، تراشکاری، نوسازی، تحقیق و توسعه و واحد تولید شامل تخلیه چغندر، کوره آهک، آسیاب، دیفوزیون، ساتراسیون، صافی­ها، وما، طباخی، سانتریفوژ، بسته­ بندی، تفاله خشک­ کنی، واحد عیارسنجی و آزمایشگاه می­باشد.

واحدهای اداری، مالی، کشاورزی و بازرگانی نیز این مجموعه تولیدی را کمک و مساعدت می­نمایند.

این کارخانه در سه سال متوالی به عنوان واحد نمونه از نظر استحصال شکر در سطح کشور شناخته شده است.

زمین های زیر کشت چغندرقند در سال 1402 مقدار 6000 هکتار بوده و از این زمین­ها مقدار 300،000 تن چغندر برداشت شده و مقدار شکر تولیدی 41،000 تن بوده است. 

محل کارخانه : 

کیلومتر 5 جاده خوی- تبریز ،کارخانه قند خوی